FeliratkozásIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész tájékoztatást kapjon a Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piaccal kapcsolatos fontosabb eseményekről!

BELÉPTETÉSI REND

A piacon meghatározott, nem non-stop nyitva tartás van életben. Nyitvatartási időn kívül kizárólag az arra jogosultak léphetnek a piac területére, az erre kijelölt kapukon keresztül.

A piachoz tartozó pufferparkolókat a nyitást megelőzően 2 órával vehetik igénybe az érkező járművek, melynek megközelítése az 5-ös főúti körforgalomból lehetséges. A Pozíciós hellyel, illetve Bérlettel rendelkezők, már az 5-ös főútról lehetőséget kapnak egy külön behajtón a piacra történő belépéshez, a számukra fenntartott kapukon keresztül.

A bérlettel és pozícióval rendelkezőknek fenntartott belépő kapukat kizárólag az erre jogosultak vehetik igénybe. A jogosulatlan járművekre automatikusan Pótdíjat szabunk ki, ha ezt a kaput használják.

A piacra érkező járművek a puffer parkolóba érkezés után, az automata beléptető rendszerek segítségével léphetnek a piac területére.

Belépéskor a jármű rendszáma illetve a jármű hossza kerül rögzítésre, ezek alapján kerül a megfelelő (járműhossz alapú) kategóriába sorolva. A belépés teljesen automatizált, jegy kiadására nem kerül sor, ennek köszönhetően a rendszer képes a megtelt (300 férőhelyes) puffer parkolót 30 percen belül átengedni, amely lényegesen meggyorsítja a belépés folyamatát.

A sikeres belépésről a sáv végén elhelyezett LED-táblák adnak visszajelzést, melyen a jármű rendszáma, regisztrált hossza, az elfoglalható árusítóhelyek száma, illetve a fizetendő belépési díj olvasható. Ha bármelyik információ téves, azt azonnal az ügyfélszolgálaton lehet orvosolni.

A Napidíjas behajtók, akik nem rendelkeznek Bérletes vagy Pozíciós hellyel (, bármely szabad pozíciót elfoglalhatják a jármű kategóriájának megfelelően. A Bérletes helyeket a piac teljes időtartama alatt kizárólag az arra jogosultak használhatják, a Pozíciós helyeket a Pozíciós beléptetést követő 1 óra után bárki elfoglalhatja az adott napra. Minden Bérletes és Pozíciós megjelölésre kerül, így mindenki számára látható lesz, hogy melyik egységbe állhat.

A pozíció határait szigorúan be kell tartani, ezt a piacrendészet ellenőrzi.

Távozás előtt a kijelölt automatákban kerül sor a belépési díjak megfizetésére. A jármű rendszámának beírásával indítható a fizetési folyamat. Esetleges problémák, illetve számlaigény esetén az ügyfélszolgálaton is lehetőség van fizetésre.

A kihajtáskor automatikus rendszámellenőrzés után nyílnak a sorompók. Ha bármilyen probléma lép fel a kilépés során, azt a jelzőlámpa fényeivel tudatjuk a kilépő számára és a rendészet azonnal kivizsgálja a probléma okát.

 

A járműveket 3 kategóriába soroljuk (hossz alapján):

 

Belépési jogok alapján 3 kategóriát különböztetünk meg:

 • Napidíjas, egyszeri belépő (bármely szabad helyet elfoglalhatja)
 • Pozíciós hellyel rendelkező (belépéskor napidíj fizetendő )
 • Bérlettel rendelkező (korlátlan számú ki- és belépés)

 

Bérletre vonatkozó információk

 • A piacon lehetőség van bérlet kiváltására.
 • A bérlet korlátlan ki-és belépésre jogosít a futamideje alatt.
 • A bérlethez a még szabadon lévő pozíciók közül bérletes helyet kötelesek választani a jármű kategóriájának megfelelő mennyiségben (bármikor módosítható adminisztrációs díj ellenében). Ez a bérletes hely a piac nyitva tartásának teljes ideje alatt biztosítva van számára érkezésétől függetlenül, melyet egy kihelyezett tábla jelez.
 • A bérlettel rendelkezők a pufferparkolóba hajtás nélkül, a piac nyitását megelőzően 2 órával foglalhatják el bérletes helyüket. Ehhez az erre kijelölt beléptetési sávot kell használják, melyen rendszámuk alapján automatikusan beengedésre kerülnek.
 • A bérlettel rendelkezőknek lehetőségük van több rendszámot (3) rendelni a bérlethez, ebben az esetben a legmagasabb kategóriájú járműhöz tartozó díjat kell megfizetni. Egyidejűleg csak egy, a bérlethez rendelt rendszámú jármű tartózkodhat a piac területén.
 • A bérlethez tartozó jogok az adott napon elsőként belépő rendszámra lépnek érvénybe, tehát a listán szereplő rendszámok közül elsőként belépő rendszám lesz jogosult a korlátlan be- és kilépésre. A listán szereplő többi rendszám esetleges belépésekor az adott kategóriához tartozó napidíj kerül felszámolásra.
 • A bérlet megújítását a bérelt hely megtartása érdekében a lejárat előtt 5 munkanappal kell megtenni. Amennyiben ez nem történik meg, fennáll a veszélye, hogy a bérelt helyét elveszíti.

 

Pozíciós helyre vonatkozó információk

 • A piacon lehetőség van pozíciós hely kiváltására.
 • A pozíciós hellyel rendelkezők a pufferparkolóba hajtás nélkül, a piac nyitását megelőzően 1 órával foglalhatják el pozíciójukat. Ehhez az erre kijelölt beléptetési sávot kell használják, melyen rendszámuk alapján automatikusan beengedésre kerülnek.
 • A pozíciós hellyel rendelkezők kötelesek megfizetni a járműre vonatkozó napidíjat a belépéskor.
 • A szabadon lévő pozíciók közül bármely foglalható (bármikor módosítható adminisztrációs díj ellenében).
 • A pozíciós helyet a pozíciós beléptetést követő 1 órán belül el kell foglalni. Amennyiben ez nem történik meg, a pozíció szabadon igénybe vehető bárki számára az adott napra. Ezt külön tábla jelzi ezen pozíciók felett.
 • A pozíciós hellyel rendelkezőknek lehetőségük van több rendszámot rendelni a pozícióhoz (3).
 • A pozíciós helyhez tartozó jogok az adott napon elsőként belépő rendszámra lépnek érvénybe, tehát a listán szereplő rendszámok közül elsőként belépő rendszám lesz jogosult a soron kívüli belépésre, a többi rendszám csak a piac nyitásakor tud a piac területére lépni.
 • A pozícióba, annak méretétől függően csak és kizárólag az abba (vagy kisebb) kategóriába tartozó jármű állhat.

Új hozzászólás

Vissza a tetejére

Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani téli nyitva tartási rendje:

A Piac nyitva tartása:

Hétfő 05:30 – 13:00-ig
Kedd 05:30 – 13:00-ig
Szerda 05:30 – 13:00-ig
Csütörtök 05:30 – 13:00-ig
Péntek 05:30 – 13:00-ig
Szombat Zárva
Vasárnap 05:30 – 13:00-ig

Beléptetési rend:

05:30 Bérletes belépés kezdete
06:30 Pozíciós belépés kezdete
06:30 Regisztrált Vásárlói belépés kezdete
07:30 Eseti belépés kezdete
13:00 Zárás

Részletek

 

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie-kat) használunk a jobb működés érdekében. További információkért kattintson ide!