FeliratkozásIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész tájékoztatást kapjon a Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piaccal kapcsolatos fontosabb eseményekről!

A CBA országos nagybani piaca és logisztikai központja május elején nyit az 5-ös főút és az M43-as találkozásánál. A 12 ezer négyzetméteres csarnokot már bérbe adták. A termelőket márciustól várják.

Csak esőben áll meg a kivitelező, különben egyfolytában építi az 5-ös főút mentén elterülő logisztikai központban, a CBA Príma áruház melletti új nagybani piacot. Megírtuk, a 14 hektáros területet a Hansa-Kontakt Invest Kft. vásárolta meg.
Májusban nyit Szegeden a CBA nagybani piaca - GALÉRIA
 Itt nyitják meg a tervek szerint május elején a CBA országos nagybani piacát és logisztikai központját. A beruházás a telekvásárlással együtt 9 milliárd forintba kerül. Nagyrészt bankhitelből, valamint saját forrásból valósítják meg (Kilencmilliárdból építenek nagybani piacot Szegeden, 2015. szeptember 23.). 

– Áll a 12 ezer négyzetméteres csarnoképület, jelenleg szigetelik a tetejét. Már bérbe adtuk az 51, egyenként 30, 60, illetve 200 négyzetméteres üzlethelyiséget hazai nagytermelőknek és importtermékek forgalmazóinak, viszonteladóinak – tájékoztatott Kis Attila, a szegedi vállalkozás ügyvezető igazgatója.

 

A csarnok érdekessége, hogy belső útjai 9 méter szélesek, hogy kényelmesen mozgathassák az árut a kereskedők és a vevők. A termelők 1400 férőhelyes fedett része is látványosan halad, márciusra elkészül. Lesz melegkonyha, étterem és három büfé, valamint dohánybolt. Elkészült a bazaltbeton burkolat, jelenleg húzzák fel az acélszerkezetet. A zavartalan közlekedést itt is három egyirányú sáv biztosítja majd a sorok között. A termelői bérleteket és a kiemelt pozíciós helyeket március elején kezdik értékesíteni. Bővebb információ a www.szegedinagybani.hu címen elérhető. A fedett árusítóhelyek szélső sorában készül 80 tárolóhelyiség is, egyenként 25-25 négyzetméteres raktárakkal. Ezeknek a zömét is bérbe adták már.

Az értékesítőhelyek után a parkolókat alakítják ki. A vevő- és a várakoztató parkolók közműveit már lefektették, időjárástól függően nemsokára a bazaltbeton burkolathoz is hozzáfog a kivitelező. Ezekbe korszerű automatizált beléptető rendszeren át lehet bejutni. Utolsó lépésben két körforgalmat létesítenek. Az elsőt az 5-ös főúton március 15. után, a másodikat közvetlenül az új nagybani bejáratánál, a logisztikai központban.
A komplexummal az a Hansa-Kontakt célja, hogy hosszú távra megoldja a CBA zöldség- és gyümölcsfelvásárlását.

Ez a bolthálózatban – melynek tagjai jelenleg egyenként, önállóan szerzik be a friss árut – évente 50–100 milliárd forintos forgalmat jelent. Az új felvásárlóközpont nagyjából 100 millió forint iparűzési és építményadót fog fizetni Szegednek. Ezenfelül még 100 új munkahelyet is teremt. Az építkezés kivitelezője a West Hungária Bau Kft., mely a CBA Príma áruházat építette a mostani építkezés szomszédságában. Közreműködött a dómfelújítást végző konzorciumban is.

Dorozsma is bővít

Az épülő nagybani piactól három kilométere lévő dorozsmai nagybani (ennek 87,55 százalékban a szegedi önkormányzat is tulajdonosa) rugalmas, piaci szemléletű hozzáállással reagál a versenytársa megjelenésére. Megírtuk: új parkolókkal, tárolókkal bővítik a létesítményt (Nem férnek be a kereskedők a nagybani piac területére, 2016. január 14.).

Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani téli nyitva tartási rendje:

A Piac nyitva tartása:

Hétfő 05:30 – 13:00-ig
Kedd 05:30 – 13:00-ig
Szerda 05:30 – 13:00-ig
Csütörtök 05:30 – 13:00-ig
Péntek 05:30 – 13:00-ig
Szombat Zárva
Vasárnap 05:30 – 13:00-ig

Beléptetési rend:

05:30 Bérletes belépés kezdete
06:30 Pozíciós belépés kezdete
06:30 Regisztrált Vásárlói belépés kezdete
07:30 Eseti belépés kezdete
13:00 Zárás

Részletek

 

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie-kat) használunk a jobb működés érdekében. További információkért kattintson ide!